Aquest dimecres, 17 de gener, hi ha convocada una nova jornada de vaga de personal dels CAP i hospitals de l’ICS, formulada pels sindicats CATAC-CTS, CGT Catalunya, Intersindical-CSC, SOM Intersindical i SOM Sanitat.

Aquesta aturada, que se suma a les anteriors, i a la vaga indefinida d’Infermeres de Catalunya, afecta a totes les categories professionals en actiu de personal estatutari, i en formació, que presta els seus serveis per a l’àmbit de l’atenció primària i hospitalària de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Les diferents mobilitzacions que s’han dut a terme fins ara, són de protesta pel preacord signat per l’ICS i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE. Els convocants de la vaga reclamen que finalment tots els sectors i categories es puguin veure beneficiats en el tercer conveni de l’ICS.

El Sindicat  Infermeres de Catalunya recull signatures adreçades al Parlament

La recollida de signatures té com a objectiu presentat una petició al diputats i diputades del Parlament  de Catalunya perquè el govern “govern enforteixi el nostre sistema de salut, reconeixent i cuidant a les infermeres”.

Sota el lema “Les infermeres diem prou! Uneix-te a nosaltres!” i després d’un mes de vaga indefinida, des del 12 de desembre, ja han recollit a data de dimarts 16 de Gener més de 25.000 signatures. Segons aquest sindicat es tracta d’una “crida urgent a dir prou, per a posar fi a la violència institucional contra les infermeres perquè les ciutadanes i ciutadans puguin rebre l’atenció que necessiten”.