Les noves instal·lacions milloraran els serveis que l’Organització presta a la ciutat als seus 370 afiliats i afiliades i als seus 95 venedors i venedores de la loteria social, responsable i segura de l’Organització. La nova agència de L’ONCE a L’H està situada a l’Avinguda del Carrilet, núm. 303-305 (cantonada amb el carrer Ángeles Santos.

L’acte d’inauguració també ha servit per presentar Héctor Grao com a nou director de l’ONCE a L’Hospitalet. Una nova etapa que inicia amb l’objectiu d’ampliar el catàleg de serveis i activitats orientades a reforçar l’autonomia de les persones cegues i amb baixa visió.

“Actualment tenim un taller de taitxí i de memòria per a gent gran, i més endavant estudiarem altres possibilitats culturals i de sensibilització per oferir als nostres afiliats”, assegura Grao.

Una altra de les funcions de la nova seu serà l’atenció social. En aquest sentit, el delegat de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, explica que “les persones que es queden cegues o que tenen una deficiència visual greu rebran serveis socials, de psicologia o de rehabilitació i classes de mobilitat amb bastó, teconologia, lectoescriptura o aprenentatge del braile”.

A més dels serveis als afiliats, l’agència de l’ONCE a L’Hospitalet compta amb 95 venedors de loteria, una tasca amb què es treballa la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat visual.

Les noves instal·lacions, de 340 metres quadrats, s’han construït amb criteris de sostenibilitat i d’accessibilitat universal. Entre d’altres mesures, la nova seu s’ubica en una única planta baixa per facilitar-hi els desplaçaments, i té una gamma cromàtica blanca i negra per accentuar el contrast visual.

Nou disseny, exemple d’accessibilitat universal

La de L’Hospitalet de Llobregat és la primera agència que s’ha rehabilitat en aplicació d’un pla estratègic per homogeneïtzar totes les instal·lacions i serveis. I és la primera agència que mostra totalment la nova imatge d’identitat corporativa del Grup Social ONCE, el nou logo i la retolació. Com el nou ‘Oncelio’, la imatge històrica de l’ONCE, sobre fons negre.

La nova agència reemplaça la seu de l’ONCE a Enric Prat de la Riba, núm. 207 (amb carrer Migdia i carrer Castillejos), les obres de la qual daten del 5 d’agost de 1987.