A partir de dilluns 6 de novembre i fins al 12, L’Hospitalet tornarà a esdevenir l’epicentre del jazz manouche, gràcies a la celebració de la 13a edició del Festival Django LH. L’organització ha preparat tota una setmana de concerts, jam sessions i classes magistrals a diferents sales de L’Hospitalet i Barcelona.

El festival proposa una setmana de concerts

El professor de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts Albert Bello, un dels màxims representants del jazz manouche del país i director del festival Django LH, s’ha mostrat orgullós de poder “tornar a comptar amb la presència de grans representants de la comunitat manouche com Hono Winterstein (dissabte 11 al Teatre Joventut) i també amb l’actuació d’altres artistes més joves, com el Camil Arcarazo, que es va formar a l’EMMCA i que ja destaca en l’àmbit internacional”.

Una aposta per la formació amb 9 classes magistrals

Des dels seus inicis, el Festival Django ha apostat per la formació, entenent el jazz manouche com una eina pedagògica. És per això que en aquesta edició els músics que visiten el festival presenten 9 classes magistrals adreçades principalment a guitarristes, violinistes i contrabaixistes.

I, també el marc de les activitats paral·leles, fins al 8 de novembre les biblioteques de la ciutat acullen concerts acústics de petit format a càrrec de l’alumnat i professorat de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMA) de L’Hospitalet.

Per acabar, The Django Orchestra, liderada pel músic hospitalenc Albert Bello, presentarà el seu nou repertori. La formació barreja la sonoritat de la big band de jazz amb els instruments de corda clàssica i la guitarra manouche com a protagonista. Un homenatge al mestre Django Reinhardt que es podrà veure el diumenge 12 de novembre al Teatre Joventut.

Consulta el programa aquí

Entrevista al director del Festival Django Albert Bello