S’ha iniciat una nova edició del Dispositiu d’Inserció Laboral  amb la intenció de fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials mitjançant accions de capacitació professional i orientació laboral.

El projecte té una durada de 10 mesos, de gener a octubre del 2024 i preveu atendre unes 300 persones demandants d’ocupació i residents a la zona nord de la ciutat, als barris de la Torrassa, Collblanc, la Florida-les Planes i Pubilla Cases. L’objectiu és aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40%.

El projecte treballa especialment amb quatre col·lectius per als quals dissenya accions específiques:

-Joves de 16 a 29 anys amb baixa qualificació o que han abandonat el sistema educatiu reglat i que estan a l’atur o en recerca de la seva primera ocupació.

-Persones majors de 50 anys en situació de llarga durada.

-Persones aturades de llarga durada.

-Dones amb risc d’exclusió social.

Formació individualitzada amb teoria i pràctica

El dispositiu dissenya recorreguts d’inserció i plans individualitzats per competències segons el perfil professional dels usuaris i potencia la formació i l’especialització mitjançant teoria i pràctica. Es desenvolupa l’autonomia de les persones participants tot fomentant les habilitats de recerca de feina i els coneixements dels recursos a través de l’aula de cerca de feina i amb monogràfics al Centre de Recursos per l’Ocupació al barri de la Torrassa.

D’altra banda ofereix accions de millora de les competències de base i transversals amb incidència especial en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El projecte fa una prospecció d’empreses susceptibles de contractació i també per establir-hi un conveni de pràctiques. A més, fa formacions a mida requerides per les empreses per fomentar la contractació.

Les persones que vulguin participar en el projecte es poden adreçar al Centre de Recursos per l’Ocupació ubicat al carrer París, 71. En horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres i els dimarts i dijous, de 16 a 18 hores. També hi poden contactat a través del correu treballbarris@l-h.cat i del telèfon 93 420 40 20.

El Dispositiu d’Inserció Laboral té lloc a L’Hospitalet des de fa més de 15 anys, on s’ha atès més de 3.000 persones. L’any passat hi van participar 214 persones, amb 123 dones i 91 homes amb una inserció laboral del 31,77%, amb 68 persones. El 40% dels usuaris era del barri de la Florida, un 26% de Collblanc, un 19% de la Torrassa i un 14% de Pubilla Cases.