Una parada al Merca-2 de Bellvitge s’ha transformat aquest divendres i dissabte en un espai de divulgació científica.

Es tracta d’una nova edició de la iniciativa Mercats de Ciència, organitzada per L’HCiència, en el marc del pla estratègic en comunicació científica.

“A la gent sobretot li interessa saber sobre les malalties o aquelles qüestions que estan apareixent ara i de les que se’n parla molt més. Com per exemple, què poden menjar les persones celíaques, com reduir els sucres, quins són els aliments fermentats o com ens afecten gastrointestinalment aliments que hem introduït recentment com el tofu o la soja”, explicava l’Ariadna Ferrer, comunicadora i divulgadora científica.

En aquesta parada, curiosos de totes les edats s’han pogut apropar per formular preguntes, que les expertes han resolt amb ajuda d’una companya molt especial.

La doctora Aliena Pervenir, historiadora i antropòloga de l’any 2247, que ha viatjat des del futur per a participar de les xerrades i aprendre plegats de com ens alimentem.

Entre les activitats que s’han pogut gaudir hi ha hagut un joc per esbrinar si mengem fruita de temporada quan toca o un telescopi per a observar alguns aliments del mercat.

Els Mercats de Ciència tornen a L’Hospitalet per a fer reflexionar a la ciutadania sobre com és la seva alimentació i ajudar a promoure un estil de vida més saludable.