Les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L’Hospitalet arriben a la 24a edició. Com és habitual, està obert a tot l’alumnat de batxillerat de centres educatius públics i concertats de la ciutat. Es tracta d’una experiència important en l’etapa formativa que compta amb el suport i la implicació dels tutors i de les tutores dels propis centres educatius. De fet, els objectius principals de les jornades són estimular la creativitat científica i tecnològica, reconèixer la tasca del professorat de secundària i afavorir l’intercanvi d’experiències entre els centres educatius.

En la convocatòria hi poden participar els estudiants, a títol individual o en equip, amb els seus treballs de recerca realitzats durant el curs 2023-2024. Les recerques s’han de presentar abans del 19 d’abril a través de la seu electrònica municipal, on també es poden consultar les bases de la convocatòria.

S’atorgaran premis en set apartats:

  •     Ciutat: treballs que aportin un major coneixement de L’Hospitalet.
  •     Igualtat: treballs que fomentin la cultura de la igualtat de gènere.
  •     Sostenibilitat: treballs relacionats amb qüestions ambientals.
  •     Experimental: ciències experimentals, naturals i matemàtiques.
  •     Tecnològic: treballs relacionats amb la robòtica, l’electrònica, etc.
  •     Expressió: llenguatge, arts visuals i plàstiques, música, comunicació.
  •     Social: en els àmbits de la història, geografia, economia, filosofia, etc.

L’import total dels premis és de 5.000 euros. El primer classificat de cadascun d’aquests setàmbits rebrà un premi de 500 euros. També es lliuraran quatre segons premis de 250 euros cadascun i un premi especial de 500 euros a un dels centres educatius participants.

L’exposició pública dels treballs seleccionats es farà el 21 de maig al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Els premis s’atorgaran en la 24a edició de les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat, que tindrà lloc el 12 de juny a l’Auditori Barradas.