Les persones interessades en les beques formatives, universitàries i professionals, que ofereixen l’Ajuntament i el Grupo Planeta per cursar estudis a centre educatiu d’aquest grup a L’Hospitalet tenen de termini fins l’1 de juny per presentar la sol·licitud.

En l’àmbit de la formació professional, s’ofereixen 190 places i dues modalitats: les beques que cobreixen el 100% dels estudis, només per a persones de més de 16 anys censades a L’Hospitalet des de fa més de 6 mesos. I les beques que cobreixen el 50% dels estudis, en aquest cas, però, només d’accés preferent, no exclusiu, per a persones censades a la ciutat.

Perla Pérez Trinidad, estudiant d’Higiene Bucodental d’iFP, ha explicat que “tinc beca completa, que cobreix els 2 anys, i com que no treballo i visc sola, sense la beca no hagués pogut estudiar”.

En la mateixa línia, Dani Aragón Valverde, estudiant d’Aminació 3D, Jocs i Entorn Interactiu, ha recordat que “aquests estudis requereixen d’una inversió i molta gent no podria fer-ho si no fos per la beca, com jo mateix”.

El ventall formatiu és ampli: Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, Educació, Informàtica i Comunicacions, Imatge i So, Realització i creació audiovisual i també àmbit sanitari.

En general, l’alumnat dels cursos professionals del Grupo Planeta valora que la formació estigui en consonància amb les necessitats de les empreses i que el material i la tecnologia estiguin a l’última.

La Perla Pérez Trinidad ha assenyalat que “el material, per exemple, de les higienes dentals, està tot cobert”. I el Dani Aragón Valverde ha destacat que “tot està enfocat perquè accedir al mercat laboral i després és qüestió d’aprofitar l’oportunitat, però aquí ens ho donen tot per, si més no, intentar-ho”.

A més, Planeta dóna facilitats perquè els estudis puguin ser presencials, semipresencials i ‘on-line’.

Montse Civera Guasch, directora acadèmica de Planeta Formación y Universidades, ha indicat que “amb això els facilitem la formació que s’adapta més bé a les seves circumstàncies personals i que la presencialitat no sigui una barrera perquè aquests alumnes es puguin continuar formant”.

Des que es va posar en marxa, l’any 2017, el programa de beques que impulsen de forma conjunta l’Ajuntament i el Grupo Planeta ha facilitat l’accés a estudis homologats a prop de 1.400 joves.