Les companyies de teatre amateur de la ciutat escalfen motors per posar en escena els seus montatges teatrals. Del 8 al 16 de juny, el Teatre Joventut i el Centre Cultural Bellvitge-Gornal acullen la mostra ‘L’H fa teatre’, en què onze companyies de la ciutat pujaran a l’escenari per donar a conèixer la seva feina.

Demostraran que el teatre amateur no és només una plataforma per a l’entreteniment, sinó que actua com un espai per a la reflexió i una eina de cohesió social.

Programació

Dissabte 8 de juny

 • Teatre Joventut (sala A), 19h. BELLGRUP. SOLO CENAMOS POR NAVIDAD. És la nit per excel·lència per reunir a la família, es Nit de Nadal i tot flueix entre nadales i cava… potser algú o alguna cosa espatlla el sopar, es possible. El que si està garantit és un seguit de situacions que ens faran somriure.
 • Teatre Joventut (Sala B), 19.30h. LOS JEREMIAS. ¿QUIÉS ES EL ASESINO?. L’espectacle comença amb la senyoreta Alice Carrington, visiblement prenyada, esperant a l’altar juntament amb el seu pare i el capellà per contreure matrimoni amb Sir Oscar. De sobte, s’escolta un tret i Philip arriba a l’església per notificar que a l’Oscar l’acaben d’assassinar. A continuació, Sherlock Holmes es desplaça a la mansió de la família, on s’entrevistarà amb tots amb la intenció de resoldre el crim.
Instagram de Los Jeremias

Diumenge 9 de juny

 • Teatre Joventut (sala A), 17h. SIMULSOMNIS & SOMNIUM. VOY A PASARMELO BIEN. És una història d’amor, amistat i segones oportunitats narrada en dues línies temporals i que té com a escenari la ciutat de Valladolid. David i Laila acaben d’acabar vuitè d’E.G. B. A més de compartir el seu gust per la música dels “Hombres G”, tots dos s’agraden molt. Seguint les recomanacions dels seus amics, David fracassa en els seus intents per conquerir la Laila. Gairebé quinze anys més tard, el David i la Laila han perdut el contacte, no s’han tornar a veure. Mentre que ella és una exitosa cineasta amb un oscar, ell porta una vida molt més senzilla. La Laila torna a la ciutat per un homenatge, allà es retrobarà amb el David. Tots dos s’adonaran que els nens que van ser mai van desaparèixer.
 • Teatre Joventut (sala B), 19h. INDEPENDENT GORNAL. UN TRANVIA SIN RAILES. En un modern hotel de la costa, on es troben tot tipus de clients i de situacions, des de la pèrdua d’equipatge, afers d’estiu, una increïble lluna de mel, espais per a la tercera edat, amenaces de vaga per parts del personal de l’hotel, etc… Entre tantes anades i tornades apareix un personatge nostàlgic, que no es conscient que s’ha quedat aturat en el seu propi passat. Aquest personatge tracta d’apropar-se respectuosament a conversar, però es seus intents són causa de burla per part dels altres.

Divendres 14 de juny

 • Teatre Joventut (sala B), 19h. PLAUDITE. CAMINO DE PAZ. Un muntatge de Teatre Comunitari i social co-creat i interpretat per dones del Sud Global, activistes que revelen les violències estructurals que pateixen pel fet de ser dones i defensores de la vida i de la Terra. Un espectacle que dona veu a l’ecofeminisme, la migració i els drets humans. A l’acabar la funció es farà un col·loqui.
 • Teatre Joventut (sala A), 20h. TEATRE IMAGINA. PEDAGOGIA DE UN MUNDO. La dignitat, l’acceptació, la franquesa. Un grup de persones unides pel teatre i la salut mental fa de guia al públic a través d’un recorregut poètic. Una experiència en primera persona per construir empatia amb les persones que senten i pensen de manera diferent.

Dissabte 15 de juny         

 • Teatre Joventut (sala B), 19h. FUGIRELI. GERICLOWN. Un parell d’avis i avies d’un geriàtric molt trempat, fan anar de bòlid al seu infermer preferit… Ho aconseguiran ???
 • Teatre Joventut (sala A), 20h. LA KLAKA. OTRA DE…¡TOC! Quan el vol d’un prestigio psiquiatre es retarda,  els pacient que esperen a la consulta decideixen prendre’s la teràpia pel seu compte… en una desenfadada comèdia que despertarà mil somriures per celebrar la vida i la salut mental. I és que, en definitiva . Qui no te alguna petita mania en aquest món ?

Diumenge 16 de juny

 • Teatre Joventut (sala A), 19h. CIA. TECLA SALA. BURUNDANGA. La Berta està embarassada del Manel, però és un mar de dubtes. No sap si vol ser mare, ni si ell l’estima o si voldrà ser el pare de la criatura. La Silvia, la seva companya de pis, treballa a una farmàcia i té un pla: drogar al Manel amb escopolamina, més coneguda com burundanga, una substància que fa perdre la voluntat a qui la pren, per tal d’interrogar-lo i esbrinar la veritat. El que cap de les dues s’imagina és tot el que descobriran…
 • Teatre Joventut (sala B), 18.30h. ASS. COORDINADORA COL·LECTIUS DISCAPACITATS. DIVINAS EN EL CIELO. S’han preguntat alguna vegada, com és el cel ?. La vida al cel és tant meravellosa com en el món terrenal ? Imagineu si en aquest cel es troben sis dones famoses amb ganes de passar-ho be, però que per culpa d’un petit problema no poden gaudir d’allò que més estimaven quan eren vives. Assistir a un concert del sui dol, Raffaella Carra !!!

Dissabte 15 de juny 

 • C.C. Bellvitge, 17  i 19h. V de B. UNA ISLA MISTERIOSA EN LA QUE PASAN COSAS. En una illa, suposadament deserta, es troben diversos grups de persones, Vips de vacances, un set de rodatge per a una gran producció i un grup de nàufrags… Aventures, amors i embolics aniran de la ma.

El preu de les entrades és de 5 i 6 euros, i algunes representacions són gratuïtes.

Més informació a www.teatrejoventut.cat