El parc de la Marquesa ha acollit una nova edició de la jornada STEM a L’Hospitalet, una activitat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, en el marc del programa L’H Ciència. En altres edicions, aquesta iniciativa s’havia realitzat als porxos de La Farga, però a partir d’ara es realitzarà cada any en un indret diferent de la ciutat. Enguany l’indret triat ha estat el Parc de la Marquesa.

Un miler d’alumnes s’han donat citat al parc de la Marquesa en una aquesta jornada. Els alumnes de secundària han preparat activitats relacionades amb la ciència i tècnica per a alumnes de primària.

Concretament els tallers s’adrecen a alumnes de 5è de primària de 17 escoles de la ciutat i proposen activitats relacionades amb la química, la física, la biologia i les matemàtiques, entre altres. Entre d’altres, s’han vist tallers de Densitat i reaccions químiques, El sistema planetari en moviment, Filmació amb croma i coloració segons PH, Llum de lava, Fluids no-newtonians, Duels de daus multiplicatius i sumatius, Polsera d’ADN, Impressió 3D i Esferificacions de
llet i iogurt.

Les activitats que es proposen volen transmetre que les ciències, les matemàtiques i les tecnologies poden ser divertides i engrescadores, a més d’estar presents en tot el que ens envolta. L’objectiu és promoure la vocació científica entre infants i joves alhora que es fa visible la tasca que fan els centres de la ciutat en relació amb les matèries STEM.

Els instituts que han fet tallers són: Apel•les Mestres, Bisbe Berenguer, Eugeni d’Ors, Rubió i Ors, Mercè Rodoreda, Bellvitge, Margarida Xirgu, Santa Eulàlia, Torras i Bages, Can Vilumara, Eduard Fontserè i Pedraforca.

Les escoles que hi assistit són: Ernest Lluch, Charlie Rivel, Màrius Torres, Ausiàs March, Pau Sans, Santiago Ramón y Cajal, Joan Maragall, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Lola Anglada, Provençana, La Carpa,
Joaquim Ruyra, Milagros Consarnau, Ramon Muntaner, Patufet Sant Jordi i Pep Ventura.

Durant tota la jornada alumnes dels instituts Apel·les Mestres i Margarida Xirgu han ofert actuacions musicals en el marc del projecte municipal Rock’in, que compta amb la col·laboració de la Casa de la Música.