Segons informa el Periódico i confirmat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, el 4 d’octubre a les 10h és el termini límit per tal que l’antiga fàbrica Albert Germans quedi desallotjada de forma voluntària pel col·lectiu Nabat 3.

En cas que no abandonin la fàbrica, els serveis municipals podrien recuperar l’immoble fent servir altres mitjans “d’execució forçosa legalment procedents” amb prèvia autorització judicial. Aquesta resolució va ser aprovada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament, celebrada el passat 3 d’agost.

Des de l’Ajuntament, a més, insten a totes les persones que ara mateix són a l’immoble que el dia 26 de setembre es presentin a les oficines dels Serveis Socials. Allà es valorarà la situació individual i les necessitats dels presents, amb l’objectiu d’oferir els recursos que es consideren necessaris.

El desallotjament de l’antiga fàbrica Albert Germans estava previst per al passat 19 de juliol però més d’un centenar de persones es van concentrar a l’immoble per evitar-ho, convocats pel col·lectiu Nabat 3.

Ara, amb aquesta nova data, caldrà veure quina serà l’actuació de Nabat 3 tot i que, de moment, no sembla que tinguin intenció d’abandonar l’immoble de forma voluntària. De fet, han convocat una festa aquest divendres 11 d’agost per celebrar el primer any del col·lectiu a L’Hospitalet. El tweet de convocatòria ve acompanyat amb el hashtag #ElNabatEsQueda.

A la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de L’Hospitalet del passat 3 d’agost només es va tractar la problemàtica de l’antiga fàbrica Albert Germans. No es va acordar cap acció sobre les naus del carrer Salamina, immobles que també es tenia previst desallotjar el passat mes de juliol i on viuen una cinquantena de persones.