L’acció Net i polit arriba aquests dies a 11 carrers del Centre, Sanfeliu i Sant Josep. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic. 

Fins el 30 de desembre, són objecte d’una actuació integral de neteja viària la plaça de l’Ajuntament, el carrer Major (entre la plaça de la Remunta i el carrer de la Riera de la Creu), el carrer de Sant Roc (entre el carrer Major i l’avinguda del Carrilet), el carrer de l’Església (entre el carrer de Barcelona i la plaça de l’Ajuntament), el carrer de Josep Pla, el carrer de Lleida (entre el carrer de Girona i la rambla de Just Oliveras), el carrer del Bruc (entre el carrer de Girona i la rambla de Just Oliveras), el carrer del Rei En Jaume, el carrer del Tel·luri, el carrer del Poeta Llombart (entre el carrer del Tel·luri i el carrer de Sanfeliu) i els espais interiors del carrer del Canigó (entre el carrer d’Enric Prat de la Riba i l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan).

Amb l’acció Net i polit, es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Fins a l’any passat, se n’han fet una trentena de campanyes a tots els barris, que han arribat a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació. Aquestes accions es van potenciar especialment durant l’any 2021, quan es van fer un total de 90 jornades intensives de neteja, que van tenir un cost de 235.000 euros.

Dos districtes al mes el 2022

Al llarg de 2022 s’estan fent actuacions de Net i polit a dos districtes cada mes, que arriben a carrers i places dels diferents barris de L’Hospitalet. A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que s’estenen a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.

Per barris

Les accions Net i polit de 2022 van començar el mes de gener a vuit espais de Santa Eulàlia i a tretze de la Florida. El mes de febrer van ser objecte d’una neteja integral catorze espais de Can Serra i diferents zones interiors de Gornal. Al març, el Net i polit va arribar a dotze espais del Centre, Sanfeliu i Sant Josep i a nou de la Torrassa i Collblanc. El mes d’abril van ser objecte d’una actuació integral de neteja viària onze espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud i nou de la Florida i les Planes.

El mes de maig el Net i polit va arribar a set espais de Pubilla Cases i a cinc de Bellvitge i Gornal. Al juny es va actuar a sis carrers del Centre, Sanfeliu i Sant Josep i a vuit carrers de la Torrassa. El mes de juliol l’acció integral de neteja va arribar a sis espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud i a nou carrers de les Planes. A l’agost es va realitzar a tres zones de Bellvitge i Gornal, i al setembre, a set carrers de Pubilla Cases i vuit de Sant Josep.

El mes d’octubre van ser objecte de neteja a fons quatre eixos viaris i comercials de Collblanc-la Torrassa i dotze carrers i espais de diverses zones del barri de Santa Eulàlia. Al novembre, l’acció va arribar a cinc carrers de la Florida i deu vies de Pubilla Cases i Can Serra. I aquest mes de desembre, a cinc espais de Bellvitge i Gornal.