L’acció Net i polit arriba a deu espais de Bellvitge i Gornal. Fins el 15 de març es netegen a fons amb aigua no potable procedent del freàtic les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes i del mobiliari urbà; s’actua en contenidors, clavegueram i papereres, i s’hi apliquen tractaments antiplagues.

En concret l’actuació integral de neteja viària arriba als espais interiors de la rambla de Carmen Amaya, a l’àrea delimitada pel carrer dels Joncs, l’avinguda de Vilanova i l’avinguda de la Granvia; la rambla de la Marina, 8-108 (zona coneguda com a passeig de la Telefónica); l’avinguda d’Amèrica, 101-109, i set pipes de l’avinguda d’Europa corresponents als números 11-21, 41-51, 71-81, 101-111, 100-106, 130-130 i 160-170.

Amb el Net i polit, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra. També, com a novetat d’aquest any, en acabar cada actuació s’hi apliquen tractaments antiplagues. Totes aquestes accions es fan amb aigua no potable procedent del freàtic.

Les primeres accions del Net i polit de 2023 s’han fet a tres carrers de Collblanc i la Torrassa i nou espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud, el mes de gener; i a vuit carrers de la Florida i 12 espais de Pubilla Cases, el mes de febrer.