Amb Net i Polit, del 16 al 31 de març, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà; s’actua en contenidors, clavegueram i papereres i s’hi apliquen tractament antiplagues als barris del Centre, Sant Josep i Sanfeliu.

Net i Polit arriba aquests dies a 19 carrers i espais del Districte I. Entre el 16 i el 31 de març són objecte d’una actuació integral de neteja viària al Centre, a les places de l’Ajuntament i de Mossèn Homar i diversos trams dels carrers Major, Església, Bruc, Lleida, de les Arts i els Oficis, Baró de Maldà, Tecla Sala i Mercat.

Al barri de Sant Josep, les zones d’aparcament de l’avinguda Ventura Gassol, la totalitat dels carrers de la Mare de Déu de la Mercè i de Joan XXIII, inclòs el solar d’estacionament i dos trams dels carrers Leonardo da Vinci i de Rodés. I al barri de Sanfeliu, els carrers del Rubidi i de les Planes, el passatge de Llunàs i un tram del carrer del Poeta Llombart.

Amb Net i Polit s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Tot es fa amb aigua no potable. També, com a novetat d’aquest anys, en acabar cada actuació s’hi apliquen tractaments antiplagues. Totes aquestes accions es fan amb aigua no potable procedent del freàtic.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i Polit a l’avinguda Severo Ochoa i els carrers dels voltants, a Pubilla Cases. Fins l’any 2021 se’n van fer una trentena de campanyes a tots els barris que van arribar a més d’un centenar de carrers i espais arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació.

Les accions del Net i Polit s’han fet fins ara a tres carrers de Collblanc i la Torrassa i nou espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud, el mes de gener; a vuit carrers de la Florida i dotze espais de Pubilla Cases, el mes de febrer i a deu zones de Bellvitge i el Gornal, la primera quinzena de març.