Les persones més grans de 55 anys tenen l’oportunitat de tenir més coneixements del món digital, gràcies als tallers que el programa Endolla’t posa en marxa a partir d’aquest dimecres, 27 de setembre.

Aquesta iniciativa de l’àrea d’Innovació Social de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital i la Fundació Pere Tarrés, s’emmarca en l’estratègia de digitalització L’Hospitalet 6.0.

L’Hospitalet segueix amb l’objectiu d’ampliar la base de gent gran en l’àmbit de la capacitació digital. El contingut del programa Endolla’t s’ha definit a partir d’identificar aquelles necessitats i mancances en les habilitats i usos digitals dels més grans de 55 anys.

La formació consta de 12 càpsules diferents que ensenyen a configurar el mòbil; a usar el  WhatsApp o el correu electrònic; a instal·lar i desinstal·lar aplicacions; a fer bones fotografies; a pagar de manera fàcil i segura; a fer un bon ús de La Meva Salut, o a parlar amb els teus per videoconferència.

Les càpsules formatives tenen una durada de dues hores i es fan en horari de matí, de 10 a 12 h, i de tarda, de 16 a 18 h, a partir de dimecres, 27 de setembre, en els equipaments següents: Torre Barrina; Centre Cultural Santa Eulàlia; casals de la gent gran de la Florida, Ca n’Arús i Santa Eulàlia; Biblioteca Central Tecla Sala; Biblioteca Plaça d’Europa; Biblioteca La Florida; Biblioteca Josep Janés; Bibliomercat de Santa Eulàlia, i Contenidor TIC.

Les incripcions es poden fer a través de l’enllaç: www.lh60.cat/agenda/

No és necessari participar en totes les càpsules formatives. Les inscripcions es formalitzen individualment: cada persona s’apunta al taller que li interessa. Per facilitar les inscripcions, a més del formulari web, s’han posat a disposició els telèfons 650 776 812 i 93 430 16 06 i el correu electrònic endollat@peretarres.org.

Als tallers de capacitació digital celebrats el segon trimestre de l’any hi van participar 208 persones, la majoria en la franja d’edat entre 61 i 70 anys. Les càpsules amb més demanda ha estat “la seguretat i responsabilitat en l’ús del telèfon mòbil”, “la configuració bàsica del dispositiu mòbil” i “la introducció a la fotografia digital amb el mòbil”.