Generar un espai de seguretat on les joves puguin expressar els seus malestars, dubtes i preocupacions, atenent les seves necessitats i prevenint situacions de risc. Aquest és l’objectiu d’Escolta Jove, un programa d’orientació i acompanyament vivencial adreçat a persones de 16 a 30 anys.

Escolta jove que impulsa la Diputació de Barcelona ha estat incorporat dins el catàleg de serveis de l’Oficina Jove de L’Hospitalet. Serà l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) l’encarregada de desenvolupar-lo amb accions d’atenció individual i també amb tallers grupals.

A l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu, Marta Ripoll, membre del JIS, afirma que “com a professionals que treballem amb joves, sabem que estem en un moment on el benestar emocional d’aquest col·lectiu és un tema preocupant, i per això creiem que és important, en primer lloc posar aquest tema al centre, i en segon lloc, el treball en xarxa des de les diferents entitats i recursos de la ciutat”. El projecte neix de la idea de “fer aquest acompanyament emcional”.

Sota el paraigües d’Escolta jove s’ofereix acompanyament emocional individualitzat i altres activitats en el medi obert per promoure el benestar emocional i millorar la qualitat de vida del jovent.

El servei estarà ubicat en diferents espais de la ciutat: la Casa dels Cargos -seu de l’Oficina Jove-; el Punt de Salut Jove operatiu a Ca n’Arús, i la seu de l’entitat JIS, així com altres espais comunitaris i de medi obert freqüentats per joves.

El servei és gratuït i només cal demanar cita prèvia a escoltajove@joves.org o al número de WhatsApp 624 379 528.

Marta Ripoll, membre del JIS, explica els detalls d’aquest servei a l’Entrevista de l’Informatiu d’aquest dimecres.