La IV Edició dels Reconeixements Go!ODS, organitzats per la Red Española del Pacto Mundial i la Fundació Rafael del Pino, ha distingit el Punt TIC de les Planes-Blocs Florida en la categoria ODS 4: educació de qualitat, per la seva aposta per la innovació en l’ensenyament de les noves tecnologies en l’entorn urbà, l’alfabetització digital i per millorar la vida de les persones i contribuir al desenvolupament sostenible.

Aquests guardons que es van lliurar dijous al vespre a Madrid, reconeixen projectes que contribueixen als objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides.

El Punt TIC les Planes-Blocs Florida, del programa Digitalitza’t LH6.0, l’impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i Aigües de Barcelona i està gestionat per la Fundació Sargim amb l’impuls del Pla integral de regeneració urbana les Planes-Blocs Florida.

Els dinamitzadors TIC han atès, des del Centre Municipal la Florida Ana Díaz Rico, a on s’hi ubica el servei, més de 9.200 veïns i veïnes per acompanyar-los en els seus tràmits, relacionats principalment amb l’Agència Tributària, amb les preinscripcions formatives o l’Ajuntament.

El Punt TIC les Planes-Blocs Florida es va engegar fa un any i ha rebut diversos reconeixements, com el premi de la Confederació del Tercer Sector, en la categoria de Transformació Social i Alt Impacte Comunitari. A més, ha estat finalista de l’All Digital Awards de la Unió Europea en la categoria Best Digital Changemarker, i també ha rebut la Menció d’Honor als Premis Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest 2024 el servei d’acompanyament digital s’ha ampliat amb noves seus que operen de manera estable des dels mercats del Centre, Collblanc i Santa Eulàlia, punts que reben el nom de MercaTIC i s’han començat a implantar aquest febrer.

En paral.lel a la plaça de Germanes Ocaña de Collblanc continua prestant suport el punt Tic Truck, habilitat en un contenidor de transport marítim reconvertit en espai formatiu.