L’Hospitalet disposa d’un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a la confluència de l’avinguda de Joan Carles I amb el carrer de la Botànica, just al davant de les instal·lacions de Fira de Barcelona, amb l’objectiu de donar cobertura al Districte Econòmic.

Aquesta actuació s’emmarca en les iniciatives que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet per fomentar l’ús del vehicle elèctric com un element estratègic per avançar cap a una mobilitat més sostenible. S’integra a la xarxa de punts de recàrrega distribuïts per tot el territori metropolità i que gestiona l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en el marc del Pla de promoció d’ús del vehicle elèctric.

Les electrolineres de l’AMB es poden localitzar a través d’una aplicació mòbil i compten amb una senyalització identificativa pròpia. Temporalment, el servei de recàrrega és gratuït i només es requereix la identificació de l’usuari amb l’aplicació mòbil AMB Electrolineres.

El nou punt de recàrrega de L’H disposa de tres connectors: dos de corrent continu de 50 kW tipus CHAdeMO I CCS, i un de corrent altern de 43 kW tipus Mennekes.

Aquesta actuació ha estat cofinançada al 50% pels fons FEDER, de la Unió Europea, gestionats per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), i l’Ajuntament de L’Hospitalet amb una inversió de 76.919,08 euros.