Tots els fans de la cultura japonesa han pogut gaudir aquest cap de setmana d’una nova edició de la Japan Weekend, a La Farga Centre d’Activitats. Manga, anime, videojocs, altres elements culturals i gastronòmics de la cultura nipona a banda de diferents concursos de Cosplay o karaoke han omplert el recinte firal.

Des de l’organització, destaquen que en les darreres edicions guanya força el públic familiar, que cada cop té més presència en esdeveniments d’aquest tipus.

Maite Franco, directora de la Japan Weekend, ha assegurat que “estem veiem que les edats dels visitants cada any són de franges més àmplies. Cada cop hi ha més interès en tot allò relacionat amb la cultura japonesa. És molt bonic veure gent de totes les edats compartint una mateixa afició”.

La fira ha comptat amb convidats com els cosplayers Phirate CR i Ariel Van de Kamp, entre d’altres. A més, s’han realitzat sessions de signatures dels artistes i s’han posat a la venda tot tipus de merchandising des dels diferents estands.

La Japan aplega tot allò relacionat amb el món de l’anime i manga però també hi ha espai per gaudir d’altres mostres de la cultura del país nipó, com l’escriptura en kanji, l’origami o el teatre japonés i el ball. A més és un punt de trobada de joves creadors de contingut que tenen l’oportunitat d’entrar en contacte amb els seus seguidors.

Javier Marcos, director i actor de la companyia Viemar-Aiko, ha explicat que “nosaltres fem teatre tradicional japonès amb una mirada occidental. Som actors occidentals que hem treballat al Japó i coneixem la tècnica tradicional japonesa. Portem vuit anys treballant junts, i anem evolucionant i analitzant que és el que més agrada per treballar diferents temes o estils”.

La Judit Mallol és il·lustradora de manga. Treballa per editorials d’Espanya i sobretot d’Estats Units. També és dissenyadora de personatges i ha fet col·laboracions amb videojocs. Segons la Judit, “el que més m’agrada de la Japan Weekend és poder interaccionar amb la gent, perquè a la nostra feina no tenim mai contacte amb els nostres seguidors, treballem molt en els estudis. Per això són importants fires com aquesta que ens facilita poder parlar i conèixer l’opinió dels fans”.