Nora Galve va anunciar fa unes setmanes que es retirava del bàsquet a l’edat de 22 anys després de patir una nova lesió greu al genoll. L’hospitalenca, que aquesta temporada disputava la Lliga Endesa amb el Spar Gran Canària, havia jugat amb totes les categories de la selecció espanyola des dels 14 anys. L’hospitalenca ho va fer públic mitjançant un escrit publicat en xarxes socials sota el títol de “Carta a un amic”. Allà anunciava que després de patir la cinquena lesió greu a la seva carrera havia decidit deixar de fer el que més li agrada: jugar a bàsquet.

L’hospitalenca ha explicat que “quan vaig tenir l’anterior lesió ja em van sortir dubtes de si continuar jugant. Vaig decidir seguir perquè era jove i tenia ganes de lluitar, però al mateix temps ja vaig veure clar que si em tornava a passar deixaria el bàsquet per una qüestió de salut.

La tristor d’anunciar que renunciava al bàsquet es va compensar, en certa manera, per les moltes mostres d’afecte que va rebre per part de companyes, entrenadors, entrenadores i aficionats. “Vaig rebre molts missatges de suport, inclús de gent que feia molts anys que havia perdut el contacte. Ho vaig agrair molt. Va ser un moment trist, però també molt bonic recordant els moments que viscut”, ha comentat Nora Galve.

Nora Galve guardarà per sempre molts moments. Però en especial els de la seva etapa de formació al Bàsquet Sant Adrià, on reconeix que es va fer com a jugadora. “Els cinc o sis anys que vaig passar al Bàsquet Sant Adrià van ser els millors que jo he passat com a jugadora. Allà vaig gaudir molt, i vaig tenir als millors entrenadors que he conegut. El clima era molt familiar.

Assegura que li costarà molt no continuar vinculada al bàsquet d’alguna manera. De fet, no descarta passar-se a les banquetes. “El món del bàsquet m’agrada molt, la gent que l’envolta i els seus valors. No descarto poder ser entrenadora, que la veritat sí que m’agradaria ser-ho”, ha indicat.

Nora Galve ha jugat al Casino L’Hospitalet, a L’Hospitalet Centre, al CB Cornellà, Femení Sant Adrià, Uni Girona i Spar Gran Canària. Amb les categories inferiors d’Espanya ha participat en dos Europeus i un Mundial.