Les addiccions al joc augmenten sense parar i afecten especialment als homes menors de 25 anys. La minimització del risc en les apostes esportives estan provocant “trastorns que no tenen una sola causa sinó que hem de mirar a l’excés de normalització del joc que envien una crida als joves, majoritàriament homes i amb poques dones”, ha dit la Dra. Susana Jiménez, cap de la Unitat de Psicologia Clínica de l’Hospital de Bellvitge, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu de TV de l’Hospitalet.

Susana Jiménez ha afirmat que “les persones joves afectades tenen estudis secundaris a diferència dels pacients de més edat que tenen, normalment, estudis primaris. Més del 50% presenten una simptomatologia semblant que acompanya aquesta malaltia. A nivell de personalitat hi ha un perfil molt específic amb joves que tenen una baixa tolerància a l’avorriment, a la frustració i atrets per les sensacions noves i baix nivell d’autodirecció amb dificultats per portar les regnes de la seva pròpia vida”.

La Dra. En Psicologia, Susana Jiménez, ha alertat de la publicitat de joc als mitjans de comunicació. “S’hauria de restringir més i caldria fer una prevenció a les escoles des de ben petits per parlar d’aquest tema i que els infants sabessin que és una conducta de risc com les drogues o l’alcohol”.

L’Hospital de Bellvitge ha instaurat el Departament de Psicologia clínica, pioner a Espanya, un fet que la Dra. Jiménez ha valorat “com un pas endavant molt important  ja que és el reconeixement de la professió de la psicologia clínica que és necessària per atendre problemes de benestar emocional. Tenim una segona pandèmia que és la salut mental i estem treballant i posant molts esforços encara que és difícil saber com acabarà tot”.