La Plataforma veïnal No Més Blocs té clar que tot i que s’hagi aprovat de forma definitiva el PDU Biopol-Granvia, la lluita per aturar aquest pla urbanístic no s’ha acabat. I és que els canvis que es van incorporar en el darrer projecte no convencen l’entitat.

“Considerem que és el mateix que ja es va aprovar i va anul•lar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’única diferència és que en lloc de ser gratacels, són edificis més amples i es perd més capacitat de zona verda que abans”, ha explicat Javier Mulero, membre de la plataforma No Més Blocs.

De fet, l‘aprovació definitiva no serà efectiva fins que s’acabi l‘estat d’emergència per sequera que no permet emprendre noves activitats econòmiques. Un temps que permetrà a l’entitat estudiar la documentació per preparar un nou recurs contenciós administratiu per presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A banda també estudien “impugnar la comissió de territori que es va celebrar perquè no s’ha respectat el decret que regula la seva composició ni la llei d’igualtat”, ha afegit Mulero.

El contenciós podria incloure el parc del parc urbà previst enmig d’un nus viari, i asseguren, amb nivells de contaminació atmosfèrica i acústica. “Ja hi ha jurisprudència que diu que no es poden fer parcs urbans dins de nusos viaris i això ja és una irregularitat que podria ser motiu de nul•litat”, han afegit des de No Més Blocs.

L’Associació de Veïns de Bellvitge, satisfeta

Però també hi ha una part del moviment veïnal que veu amb bon ulls el projecte. Des de l’Associació de Veïns de Bellvitge celebren la seva aprovació. Asseguren que el PDU aportarà millores clau al barri com el soterrament de la Granvia, un nou parc i nous equipaments.

“Els polítics i no polítics s’han de posar les piles ja perquè això sigui realitat com més aviat millor”, ha explicat Roque Fernández, president de l’Associació de Veïns de Bellvitge. “Per a nosaltres és imprescindible que se soterri la Granvia”, ha afegit.