L’estiu és sinònim de platja, piscina, altes temperatures, diversió i també de gelats. Tot i que ja els consumim tot l’any, és ara quan no poden faltar com a postres, berenar o simplement un capritx. N’hi ha de mil sabors, ja siguin tradicionals o més innovadors, amb fruites, xocolata a d’altres ingredients.  

Els gelats artesans, com els de la gelateria Brina (carrer Major, 7), són un clar exemple, ja que presenten multitud de sabors com maduixes, festuc, stracciatella, rocher, xocolata negra, vainilla, llet merengada, cheesecake, coco o rom amb panses que fan que sempre ens vingui de gust aquest dolç fresc.

L’origen del gelat

La història del gelat es remunta al voltant de 3.000 anys enrere. La teoria que ha guanyat més força amb el pas del temps ha estat aquella que situa l’origen a la regió de l’Orient. Va ser allà on els xinesos preparaven una mena de pasta de llet d’arròs barrejada amb neu per a la seva millor conservació. Aquesta és la dada més antiga que es coneix sobre el primer gelat.

No obstant, segons explica la llegenda, va ser Marco Polo qui, després de 20 anys viatjant per aquestes terres, ho va introduir a Itàlia a finals del segle XIII i es va anar estenent per la resta dels països europeus.

El 1686, el sicilià Francesco Procopio dei Coltelli va obrir a París la primera gelateria de la història. Sota el nom de Cafè Procope, s’hi feien gelats tan característics com la barreja de llet, crema, mantega i ous. També oferia sorbets compostos per trossets de gel, fruites picades, nous i mel. Un geni avançat a la seva època.