Seguim amb les recomanacions per a Sant Jordi d’autors locals. En aquesta ocasió presentem el nou llibre de l’Alba Guillén.

L’Alba Guillén Fernández (Barcelona, 1991), que s’ha format en producció audiovisual, ha escrit des de sempre. La poesia ha estat una via de desfogament que mantenia en la intimitat.

No va començar a fer públics els seus escrits fins a la pandèmia. Quan, durant el confinament, va publicar alguns “vídeos poemes” a Instagram des d’on els seus seguidors la van animar a fer-ho i poc després, va fer aquest recull.

“Aquest llibre parla de les meves vivències: el desamor, la salut mental i els dubtes existencials. Em vaig decidir a publicar aquest poemari perquè penso que molta gent es podria sentir identificada“.

L’Alba Guillén és una de les autores que signarà el seu llibre durant la diada de Sant Jordi

L’autora ha explicat que el llibre es titula “Niña rara” perquè és com s’ha sentit. “Era una nena molt introvertida, imaginativa, que parlava sola… I ara m’empodero d’això”

L’Alba Guillén va passar la seva infància al Gornal i ara viu a Bellvitge. Durant anys ha treballat en diversos projectes audiovisuals destacables com la web serie Notas Aparte (2016), amb la que li van atorgar el seu primer premi com a guionista. Aquesta web serie, escrita i dirigida per l’Alba Guillén, acumula 17 milions de reproduccions a YouTube.