Nicolás Cortés, delegat territorial d’UGT, ha repassat l’actualitat sobre qüestions laborals i d’ocupació i ha valorat les darreres dades de l’atur com a molt positives, baixant en 260 persones a la ciutat: “Enguany és espectacular, tot i que el que ens preocupa sobretot és la qualitat del treball i que sigui una feina que compleixi amb els models salarials i que no incompleixin els horaris“.

En l’àmbit sanitari, Nicolés Cortés ha afegit, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, que “ens estem adonant que la primera empresa que tenim a la ciutat és tot el que té a veure amb la sanitat/dependència. Nosaltres com UGT, al Consell de Ciutat vàrem demanar a l’Ajuntament que es creï algun tipus de fòrum on es parli de sanitat i salut, de manera global, des de la situació laboral a la situació com usuaris, això cada dia urgeix més”.

En aquets sentit, Cortés ha afegit que “ja tenim dos anys de pressupostos prorrogats i 11 milions menys a l’Hospital de Bellvitge i necessitem una taula on exposar el que hi ha, i tots sabem qui són els responsables que és la conselleria de Salut, però no és una anèdocta el tema de la sanitat i la salut a la ciutat”.

Sobre la reforma laboral i la possibilitat de la reducció de la jornada de treball de 40 a 37’5 hores setmanals, Cortés ha reconegut que “o anem reduint paulatinament l’horari laboral o el repartiment del treball cada dia serà més complicat“.