L’Associació de Dones Amalvígia de Bellvitge ha organitzat el primer homenatge a dones significatives pel barri, coincidint amb els actes de la festa major de Bellvitge. La primera homenatjada ha estat Nelly Peydró, una dona amb una història familiar de lluita per les llibertats.

La Nelly Peydró és la primera dona homenatjada per l’Associació de Dones Amalvígia de Bellvitge. A través dels relats de familiars, amics i veïns de la Nelly s’ha reconegut la seva lluita i entrega pel barri. 

“A Bellvitge no hi havia prou reconeixement de dones que són referents nostres i que fa temps que la gent del barri vol donar les gràcies a aquestes dones. Per això vam pensar en fer aquest tipus d’actes” explica Rosa Maria Gironés, membre de l’Associació de Dones Amalvígia.  

La Nelly va arribar a L’Hospitalet al 1969. Des de llavors, s’ha implicat en la vida cultural del barri de Bellvitge i ha lluitat per defensar els drets i les llibertats dels veïns i veïnes de la ciutat.  A Bellvitge la figura de la Nelly va ser crucial, ja que va iniciar la Comissió del Barri i va legalitzar l’Associació de Veïns i Veïnes de Bellvitge Nord.

Durant l’acte s’ha recordat la vida familiar de la Nelly. Els seus pares van ser revolucionaris i van viure l’exili a França. Per això la Nelly ha heretat el caràcter lluitador.

També s’ha repassat la seva trajectòria política i cultural. La Nelly va ser la primera responsable de L’Aula de Cultura i va exercir de cap de secció de biblioteques durant vint anys.

A través d’aquest acte, l’Associació de Dones Amalvígia dona veu a diferents veïnes de Bellvitge i agraeix la seva tasca socio-cultural al barri.

“Nosaltres treballem molt pel tema de l’empoderament de la dona, per aquest motiu volem deixar clar que aquestes dones que homenatgem han existit” afirma Rosa Maria Gironés.

Per acabar el reconeixement de la Nelly, la seva filla i la seva néta han dedicat unes paraules a la homenatjada. Els veïns i veïnes de Bellvitge també han tingut la oportunitat d’agrair a la Nelly la seva lluita constant per fer créixer el teixit social i cultural del barri.