La parella de falcons pelegrins instal·lada al Hotel Hyatt, a Bellvitge, ha tingut enguany dos pollets. Però aquestes no han estat les úniques cries que han nascut a L’Hospitalet. A la Torre Realia n’han nascut quatre més, en aquest cas, les més primerenques.

“Són els pollets que han nascut més aviat d’Europa, dels que se’n tenen notícia”, ha explicat Sergi García, de l’entitat Galanthus. De fet, van néixer el 12 de febrer. “És possible que els augments de temperatures puguin influir en el fet que la data de naixement sigui més aviat”, ha apuntat García.

Fa més de 20 anys de la reintroducció d’aquesta espècie a l’Àrea Metropolitana i enguany hi ha 11 parelles que s’hi reprodueixen, una xifra que ha incrementat considerablement des del 2017. A l’Hospitalet, la primera a criar va ser la de Torre Realia i ho fa des del 2013.

Al llarg de tots aquests anys l’entitat Galanthus n’ha dut a terme les tasques de seguiment, per això, en els següents dies anellaran les noves cries. I és que moltes sovint es queden a prop de la ciutat, però d’altres marxen lluny i busquen nous llocs on viure. “La ciutat també fa un paper important d’exportació d’espècies protegides”, ha afegit.

La presència dels falcons pelegrins en els entorns urbans contribueix a controlar espècies que poden esdevenir plagues urbanes com per exemple els coloms o les cotorres. A més, “són un element que enriqueix la biodiversitat urbana i és positiu en el medi, com més rica és la biodiversitat més confortable és l’ambient”, ha explicat García.