La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet, ha creat uns nous premis per a projectes cooperatius que es puguin desenvolupar a L’Hospitalet: els Premis Rosita. El període d’inscripció s’obre l’1 de març fins al 10 d’abril.

Els Premis Rosita tenen per objecte la concessió de fins a 3 reconeixements per a la constitució de cooperatives dins de l’Economia Social i Solidària a la ciutat de L’Hospitalet. La voluntat és el foment i la promoció de l’Economia Social i Solidària a la ciutat, com a mecanisme per a revertir situacions de desigualtat socioeconòmica, enfortint el teixit econòmic local i donant eines per a l’organització de les col·lectivitats.

Les iniciatives presentades estaran formades per un mínim de dues persones físiques, majors de 18 anys, que seran les sòcies fundadores de la cooperativa, en el cas de cooperatives de treball. En el cas de cooperatives de consum, el nombre mínim seran 10 persones, físiques o jurídiques.

Les propostes premiades rebran una dotació econòmica de 3.000 euros i un acompanyament personalitzat de l’equip de La Col·lectiva. Igualment, les iniciatives seleccionades s’inclouran en el mapa de l’Economia Social i Solidària de L’Hospitalet de Llobregat. El termini de recepció de candidatures s’obre l’1 de març i finalitza el 10 d’abril de 2022. La resolució dels Premis Rosita es farà pública el 5 de maig de 2022.

Les bases per participar es poden consultar a: ateneulh.coop/premis-rosita