L’escola Busquets i Punset ha tornat a obrir avui les portes després dels desperfectes causats per uns actes vandàlics el passat cap de setmana. La normalitat s’ha fet visible minuts abans de les 9 del matí, quan els voltants del centre educatiu, situat al barri del Centre, començaven a omplir-se d’infants i famílies.

El centre i tota la comunitat educativa recuperen així la normalitat després d’unes hores frenètiques en les quals s’ha hagut de treballar per poder recuperar l’activitat docent. De fet, la unió mostrada per tots els actors implicats ha estat la part positiva de la desagradable situació viscuda durant el cap de setmana.

“Hem d’agrair a totes les persones implicades, a l’AFA, al monitoratge, a l’Ajuntament, que han aconseguit que es recuperi la normalitat el més aviat possible. Estem a dimarts i els nens estan entrant a l’escola”, explicava Nacho Baenas, membre de l’AFA del centre educatiu. “S’ha fet un gran treball de comunitat”, es felicitava Baenas.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, David Quirós, també posava èmfasi a la feina col·lectiva que ha permès la reobertura del centre: “La comunitat educativa es va posar a disposició de seguida per saber com podia ajudar. I avui la normalitat és quasi absoluta”.

Sobre els autors i els motius per haver causat els desperfectes, Quirós explica que la policia continua treballant per esbrinar tots els detalls: “És evident que tots tenim preocupació però estem doblant esforços per evitar que torni a passar. I si la policia continua amb els seus avenços els autors no quedaran impunes”.

A l’interior de l’escola, uns pocs operaris acaben de solucionar els darrers desperfectes de l’edifici, com ara finestres i sostres. L’escola té també el compromís de la Generalitat per reposar el mobiliari i equips informàtics que es van fer malbé amb els actes vandàlics.