El grup d’electropop Ojete Calor, que formen els humoristes Carlos Areces i Aníbal Gómez, va tancar els concerts de les Festes de Primavera a La Farga. Un nombrós públic va gaudir de les seves lletres hilarants i de la seva música electrònica.

La gira Vota UPyD Summer Tour 2024 està portant els còmics per diverses ciutats espanyoles, amb el seu estil únic i cançons ja mítiques com Mocatriz o Viejoven, que van fer ballar i riure el personal amb lletres absurdes: “Por dentro cheerleader y por fuera Matusalén”, com diu la mítica Viejoven.

La Farga també ha acollit aquestes Festes de Primavera la música urbana i electrònica de Juan Magan i l’espectacle infantil de Dàmaris Gelabert.

Concerts a la Remunta

La rumba catalana de Los Manolos tanca diumenge 21 d’abril (19h) els concerts de la Remunta, que organitza la Casa de la Música.

Les seves propostes han atret nombrós públic aquestes Festes Primavera, com dissabte a la nit amb Meli Perea, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i La Cabra Mecánica.

L’artista colombiana, la música popular catalana de Garriga i la barreja mestissa del grup liderat Lichis han permès gaudir de tota mena de gèneres sobre l’escenari.

Com diu Meli Perea, “aquest tipus de cites, obertes a tothom, són molt importants per donar a conèixer músics alternatius”.

A qui no li falta promoció és al grup La Cabra Mecánica. El 2022 va anunciar el seu comiat i la darrera gira, la del 25è aniversari. Però segueix en actiu, com va demostrar ahir la nit a la Remunta, un concert que Lichis, el seu líder, qualifica de “retrobament”. “Hi ha gent jove”–diu–“que sap cançons nostres de fa 25 anys i això ens ha sorprès”. El públic va ballar i cantar amb els intèrprets de La lista de la compra i No me llames iluso.

Miguel Ángel Hernando, nom de Lichis, afirma que “L’Hospitalet és una de les zones on hem tingut molta complicitat quan hem actuat. Potser perquè aquí tenim el nostre amic Dani Flaco”. Flaco ha estat el pregoner d’aquestes Festes de Primavera