Cada tercer dimarts de mes un artista visita la Unitat de Diàlisi de l’Hospital de Bellvitge per oferir un concert de quinze minuts als pacients que han de passar prop de tres hores connectats a una màquina.

Avui ha estat el torn de l’Antonio Maya, un cantant i guitarrista de flamenc barceloní, que ja ha col·laborat en diverses ocasions amb el projecte de l’ONG Música en Vena.

La pacient Francisca López durat el concert del guitarrista Antonio Maya

L’artista ha interpretat quatre temes, alguns dels quals eren coneguts pels pacients i s’han animat a cantar amb ell. Per a la Francisca López, “aquesta estona ha estat molt entretinguda, ja que la música dona vida. De fet, jo acostumo a escoltar música quan estic a diàlisi”.

L’Hospital de Bellvitge acull aquests concerts amb la voluntat d’humanitzar els espais i l’activitat assistencial. Per a la cap d’Atenció a la Ciutadania i Participació, Sílvia Millat, la música és una manera de “contribuir al benestar dels pacients. Així deixen de mirar per un moment el seu entorn, es tranquil·litzen i es distreuen”.

Aquests concerts són possibles gràcies a la iniciativa que va tenir l’ONG Música en Vena l’any 2012. La seva fundadora, Virginia Castelló, que és una apassionada de la música, va cantar i tocar instruments durant l’ingrés de la seva millor amiga per alleugerir-li el patiment per una malaltia.

Des de llavors han passat més de 10 anys durant els quals l’associació sense ànim de lucre ha realitzat més de 10.000 micro concerts a hospitals de Madrid i Barcelona. Artistes de diferents estils musicals com Rosario, Chambao, Jorge Drexler o Silvia Pérez Cruz hi ha participat.

Actualment, l’entitat està recaptant fons ( a travès de Mi grano de arena) per dur a terme una altra experiència musical a les UCI pediàtriques dels hospitals.