Originari de Múrcia, Martínez tenia vuitanta anys i va viure pràcticament tota la seva vida a L’Hospitalet. Va destacar per la seva lluita en favor dels drets dels treballadors i treballadores, vinculat al sindicat Comissions Obreres en diversos càrrecs, com la secretaria general de la Unió Local de CCOO a L’Hospitalet.

Martínez va estar molt implicat en la lluita sindical del sector metal·lúrgic, als anys setanta, i va ser pioner a incloure en el conveni de la seva empresa (TEMSA), que homes i dones havien de cobrar el mateix per la mateixa feina. També fou membre de la Comissió Executiva de la Unió Comarcal del Barcelonès de CCOO, membre del Consell de les Comissions Obreres de Catalunya, membre de l’Executiu i del Consell del Sindicat del Metall de CCOO del Barcelonès, i, a nivell polític, implicat al PSUC i a Iniciativa. 

Les mostres de condol no s’han fet esperar, per part de companys i amics, així com CCOO, que a les seves xarxes, ha lamentat la seva pèrdua. També ha tingut unes paraules per al seu record l’alcaldessa Núria Marín, que ha volgut elogiar “la seva lluita incansable per la igualtat de gènere i els drets dels treballadors” i n’ha destacat la seva “honestedat i compromís”.