Francesc Codina i Castillo ha mort a l’edat de 79 anys. Nascut a L’Hospitalet l’any 1944, va dedicar la seva vida a la política i al servei públic. A la seva ciutat va ser regidor per Convergència Democràtica de Catalunya entre els anys 1983 i 1995 i va concòrrer com a candidat a l’alcaldia en tres convocatòries electorals.

Prèviament va ser regidor d’esports entre el 1974 i el 1977, creant el Patronat d’Esports i l’Escola Municipal d’Esports. Va entrar al consistori, per votació veïnal, com a membre de Catalans pel Cristianisme, un moviment social i polític que va ser l’origen de Convergència Democràtica de Catalunya.

Altres càrrecs de responsabilitat que va ocupar al llarg de la seva dilatada trajectòria pública són els de diputat al Parlament per CiU, senador i president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Codina va abandonar la política municipal just després de les eleccions del 1995, quan la coalició Convergència i Unió que ell encapçalava va passar de ser el principal grup de l’oposició a ocupar el quart lloc en el Consistori.

Anteriorment, Codina va ser president del CB L’Hospitalet del 1977 al 1980.

Codina va rebre la Creu de Sant Jordi el 2008.

Entrevista a Francesc Codina, com a president del CAC, realitzada pel Diari de L’Hospitalet al novembre del 2000. Pàgina 9).