Segons informa l’Associació de Veïns Som Santa Eulàlia, ha traspassat Fabriciano Alepuz Blasco, un dels socis fundadors de l’anterior entitat veïnal del barri anomenada AVV Cinc Carrers.

‘Fabri’, com se’l coneixia, es va establir a L’Hospitalet en els anys 70. Va arribar amb 27 anys d’edat procedent d’Alemanya. De professió guàrdia urbà de la ciutat de Barcelona, va destacar per ser un incansable defensor dels drets socials i un important actiu i referent del moviment veïnal de L’Hospitalet.

‘Fabri’ va encapçalar, juntament amb altres dirigents veïnals, la lluita per aconseguir que la Generalitat reformulés el projecte de la Ciutat de la Justícia amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de les edificacions previstes sobre el barri. Una lluita que van aconseguir guanyar.

També va ser-hi al davant de les pancartes per aconseguir que la L10 del metro tingués parades a L’Hospitalet. Gràcies a aquesta lluita la línia compta amb les parades de Provençana i Ildefons Cerdà.

Fabriciano Alepuz va ser portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns a la Comissió de Seguiment de la Ciutat de la Justícia, membre de la Marea Pensionista, sindicalista i president en diferents etapes de l’associació 5 carrers.