L’hospitalenc Carles Salvadó i Usach ha mort prematurament aquest dijous a l’edat de 58 anys. Enginyer de telecomunicacions, nascut a Ginestar (Ribera d’Ebre), va ser candidat a l’alcaldia per la formació Front L’H-Primàries Catalunya en les eleccions de 2019.

Funcionari en excedència de l’Ajuntament de L’Hospitalet va destacar en la seva carrera professional per ser degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya i president de la Fundació puntCat, entitat privada que gestiona el domini .cat, i que fomenta la llengua i la cultura catalana a la xarxa.

En política, va defensar la independència de Catalunya en diferents entitats, formant a més la llista electoral de Front L’H-Primàries Catalunya per a les Municipals de 2019, que ell mateix va encapçalar. A més era membre de l’ANC L’Hospitalet.

El 2022 va guanyar la gran final de la Lliga Enigmàrius d’El Matí de Catalunya Ràdio a partir dels enigmes de l’escriptor Màrius Serra.

Carles Salvadó va ser professor a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Politècnica. També va ser director general d’InfoJobs i cap del servei de Telecomunicacions de la Generalitat, on treballava actualment.