L’artista Eduard Arranz-Bravo ha mort aquesta matinada al seu estudi de Vallvidrera a l’edat de 82 anys. És tracta d’uns dels referents de l’art contemporani català més importants des dels anys 60 i té una extensa vinculació amb L’Hospitalet. És autor dels dos principals monuments de la ciutat: L’Acollidora (a la Rambla de Just Oliveras), símbol de L’Hospitalet, i el Pont de la Llibertat (a la cruïlla entre el carrer Marina i l’Av. del Carrilet), en homenatge a la lluita antifranquista.

A més, amb la seva Fundació, inaugurada el setembre del 2009 en un espai del complex cultural de la Tecla Sala, Arranz-Bravo va aconseguir difondre la seva creació i al mateix temps promocionar joves artistes contemporanis. 

La Fundació compta amb una col·lecció de tres-centes quaranta obres d’art d’Arranz-Bravo –entre pintures, obra sobre paper, gravats i escultures-, donades per l’artista i que expliquen els seus diferents períodes creatius; obres que la fundació s’encarrega de conservar i també de promoure, mitjançant exposicions a la seva seu o en altres museus catalans, espanyols i de l’estranger. 

En un breu comunicat la Fundació ha anunciat la seva pèrdua: “Des de la Fundació Arranz-Bravo ens entristeix profundament comunicar-vos que l’Eduard ens ha deixat aquesta nit passada. Ha mort plàcidament, a casa seva, pintant fins a l’últim dia. Ens deixa una obra que ens acompanyarà en la seva absència. Que la terra et sigui lleu, mestre!”.

Entre les mostres de condol també hi ha la de l’alcaldessa, Núria Marín: “Ens vas deixar un dels símbols que més representa el caràcter de L’Hospitalet, l’Acollidora, a més a més d’un impressionant llegat artístic a la Fundació Arranz-Bravo però, per sobre de tot, has estat un gran amic i un enamorat de la nostra ciutat. Descansa en pau, et trobarem a faltar”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, també ha lamentat la mort d’Eduard Arranz-Bravo: “Artista que deia que totes les seves obres eren autoretrats. Reconegut internacionalment, ha viscut pintant fins al final, i la seva fundació s’ha destacat per ser un espai de referència pels artistes joves. Una forta abraçada a la família i amics.

El ministre de Cultura i Esports en funcions, el català Miquel Iceta, també ha tingut un record per a Arranz-Bravo amb un breu: “Que la terra li sigui lleu”.

En els pròxims dies es farà un acte al tanatori de Sant Gervasi.

Reportatge: Arranz-Bravo, artista incansable