El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, Miguel García, vol seguir liderant el projecte de la formació a la ciutat, amb energia i cares noves i “deixant enrere les errades del passat. Critica l’actual Govern local i insisteix en que es poden baixar impostos com l’IBI.

El portaveu municipal de Ciutadans al Ple, Miguel García, creu que el Pacte de Ciutat per sortir de la crisi de la pandèmia “ha estat un fracàs” i afegeix que “es van generar més expectatives que respostes i ha quedat en una foto”.

Critica durament el PSC pels “40 anys al govern de la ciutat sense fer cas de la resta, dient sí a les propostes dels grups i després no les implementa”. García afirma, a més, que “des de CS els hem estès la mà especialment en polítiques socials, però la consciència social del PSC l’expressen molt però la posen poc en pràctica”.

El portaveu de Ciutadans diu que en el Ple municipal s’han viscut moments de crispació arran del cas Consell Esportiu però que ells no ha volgut ser jutge i part. “Altres no poden dir el mateix. Exigien dimissions a L’H mentre que no ho feien fora amb gent de la seva corda”.

La prioritat de la formació és la rebaixa de l’IBI. “Hi ha marge i recorregut per rebaixa-ho” –diu Garcia– “però el PSC prioritza alimentar xarxes clientelars donant subvencions a entitats afins o es gasta milions en locals del Districte Cultural no sabem ben bé per a què”. També creu que seguretat i netejasón assignatures pendents” i es pregunta: Quants guàrdies urbans es podrien pagar amb els 350.000 euros de subvenció que s’han donat a un club esportiu?”.

García avança que Ciutadans obrirà un procés de primàries per a les municipals, tot i que la formació li ha demanat que segueixi com a cap de cartell, “per donar oportunitat a altres companys i que els militants decideixin”.