El bus i el metro de Transport Metropolitans de Barcelona han marcat el seu millor mes de setembre amb més de 53 milions de validacions, un 10,2% més que el setembre del 2022. En el cas del bus s’han superat els 17 milions de validacions, un 2,9% més que el setembre del 2019. És el primer cop que el bus registra un nombre de viatges clarament superior al mateix període abans de la pandèmia.

La recuperació en el nombre de validacions ja fa temps que s’ha produït al Metro i durant setembre hi ha hagut més de 36 milions, un 10,5% més que el 2019. I no solament setembre és mes de rècords pel que a l’ús del transport públic perquè en el que portem d’any TMB ha registrat un 19,4% més de validacions que en el mateix període de l’any passat.

La presidenta de TMB, Laia Bonet ha dit que “creiem que tancarem l’any amb un rècord absolut en el transport públic, imprescindible per tenir una ciutat més sostenible. L’augment de l’ús del transport públic es deu en part a l’eficiència de la xarxa de metro i bus de TMB i l’esforça de tots els professionals que en formen part”.

L’augment de passatgers a la xarxa de bus i de metro coincideix amb la reducció de les tarifes del transport públic que es mantindrà durant tot el que resta de 2023. Recordem que els títols de transport que mantenen els descomptes són la T-usual, la T-jove, la T-70/90 i la T-4.