S’han posat en marxa els treballs del cicle anual de poda 2024 de l’arbrat de la ciutat, que arribaran a més de 9.000 exemplars ubicats a carrers, places i jardins de tots els barris de la ciutat. L’esporgada és la principal eina de manteniment de l’arbrat adult i de construcció de les noves plantacions.

Com a novetat, les tasques de la poda d’aquest any a L’Hospitalet incrementaran les actuacions en arbres que causen interferències per la seva ubicació. En concret, es prioritzarà l’esporgada en exemplars que ocasionin molèsties en façanes i finestres d’edificis; en l’enllumenat públic i restin il·luminació al carrer, i també en aquells arbres que dificultin la visibilitat de la senyalització de la via pública. A més, a partir d’ara s’incrementarà la freqüència dels treballs de poda per minimitzar les molèsties d’aquest tipus d’interferències a la ciutadania i l’espai públic.

Aquest any es reforcen les tasques de poda amb tres equips més, formats per jardiners especialitzats que compten per fer la seva tasca amb un camió de recollida de restes, plataformes elevadores i diverses eines, com tisores i motoserres. Les restes es trituren i s’utilitzen als parterres de la ciutat, en una pràctica d’economia circular.

A L’Hospitalet hi ha actualment més de 15.000 unitats d’arbrat viari. Els treballs a l’arbrat es fan de forma individualitzada en funció de l’espècie, port i espai disponible per tal de facilitar la màxima adaptació al seu emplaçament i ocasionar les mínimes molèsties a l’entorn.

Diferents tipus de poda

Les tasques de manteniment i cura de l’arbrat per mitjà de l’esporgada es diversifiquen en diferents categories segons l’etapa de desenvolupament de l’arbre, el tipus de poda i l’època de l’any. Així, la poda de formació es fa anualment en les primeres etapes de creixement per afavorir un desenvolupament correcte de l’exemplar jove. En canvi, la poda de brocada i reducció és una actuació severa que consisteix a eliminar més d’un terç de les branques i es fa anualment en arbres envellits.