L’Hospitalet destinarà 9,45 milions d’euros a consolidar l’estratègia de mobilitat sostenible del municipi. Es remodelaran una vintena de carrers, s’ampliaran les zones AIRE, es millorarà la xarxa pedalable i la connectivitat entre els barris de Santa Eulàlia i la Torrassa. Aquest import procedeix de la segona convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’ajudes procedents dels fons europeus NextGeneration.

Aquestes ajudes es destinaran a sis actuacions que s’hauran d’executar abans que acabi l’any 2024 i que incideixen en l’adequació de l’espai públic a les noves formes de mobilitat sostenible, la millora de la qualitat de l’aire i de la intermodalitat i la regulació de l’estacionament.

Remodelació de carrers

S’adequaran 23 carrers de la ciutat per millorar-ne la mobilitat a peu i en bicicleta. S’hi amplien les voreres per convertir-los en carrers pacificats, es millora la senyalització i la semaforització i s’hi planta arbrat.

Connexió entre els barris de Santa Eulàlia i Collblanc-la Torrassa

S’actualitzaran les escales mecàniques de l’avinguda del Metro per millorar l’itinerari de connexió entre aquests dos barris.

Noves zones AIRE

La convocatòria també finançarà la implantació de la 3a fase de les àrees de regulació de l’estacionament (zones AIRE) als barris del Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes i en completarà la de Santa Eulàlia i Sanfeliu.

Xarxa pedalable

Es complementarà la implementació de la xarxa pedalable amb la modernització de semàfors per a bicicletes i la instal·lació d’aparcaments segurs i de gran capacitat per aquests vehicles, en col·laboració amb l’AMB. En aquest sentit, està prevista la construcció de tres noves estacions de gran capacitat per a bicicletes i patinets que gestionarà el servei Bicibox.

En relació amb el transport públic s’adquiriran autobusos elèctrics de zero emissions per a la flota de transport públic de TMB.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ja va obtenir a la primera convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’ajudes procedents dels fons europeus la quantitat de 12,10 milions d’euros. Els diners es van destinar a implantar entorns escolars segurs, implantar les zones AIRE (d’estacionament regulat), completar la xarxa pedalable, remodelar una trentena de carrers i adquirir vehicles elèctrics per a la neteja i autobusos.