Més de mil infants i joves dels diferents entitats que formen part de la Xarxa de Centre de Lleure Educatiu i d’Acció Social L’Hospitalet, han participat en la Festa dels Esplais que s’ha celebrat al parc de Can Buxeres. Una festa que serveix per posar punt final al curs i celebrar l’arribada de l’estiu.

Com l’any passat no s’ha pogut comptar amb l’escuma per les restriccions de sequera, però els infants i monitors han pogut participar d’inflables i animació musical.

Felipe Campos, president del Consell de l’Esplai L’Hospitalet, ha explicat que “era històrica la festa de l’escuma, però la situació de sequera ha fet que no es pugui celebrar i l’hem canviat per llocs i inflables. És una festa que obrim a tots els esplais i en la que celebrem el compromís de les entitats de L’Hospitalet amb els infants i joves”.

Per la seva banda, Laura García Manota, tinenta d’alcaldia Ciutat de Drets, ha assenyalat que “és tradicional que a l’equador del juliol es faci a aquesta festa amb les entitats del consell de l’esplai amb més de 1000 infants que estan gaudint d’aquest espai. Sobretot el més important és tota la feina que es fa durant tot l’estiu no només al juliol sinó també a l’agost per part de les entitats per tal que aquests infants i joves tinguin un estiu de lleure educatiu i d’igualtat.”

Els centres de lleure demanen més col·laboració des de l’àmbit educatiu

Des dels centres de lleure posen en valor la feina que fan durant tot l’estiu amb infants i joves i destaquen la dedicació dels monitors. També reivindiquen més ajudes i més col·laboració amb l’àmbit educatiu.

Felipe Campos, ha assegurat que “necessitem tenir més contacte amb les escoles, perquè quan arriba l’estiu els nostres equipaments són insuficients per acollir els nens i joves de la ciutat, per tant, aterrem a les escoles públiques dels barris i, en conseqüència, necessitem aquesta col·laboració entre l’àmbit educatiu i el lleure. En definitiva, necessitem obrir els barris que siguin educadors que tots els elements que hi participen es posin al servei dels infants i joves de la ciutat”.

Els infants i joves dels centres de lleure de la ciutat participen des de finals de juny i fins a la segona setmana de setembre en els Casals, colònies, campaments i intercanvis.