El cros escolar de L’Hospitalet ha tornat a aplegar aquest dissabte bona part de la família esportiva escolar de la ciutat. Per les curses de les diferents categories van passar més de dues mil persones, cosa que la converteix en la prova escolar de major participació a Catalunya.

El Cros Escolar de L’H 2015 es va disputar un any més a la zona esportiva de la Feixa Llarga, on es van adequar els quatre circuits previstos, a banda d’altres infraestructures necessàries per fer de la matinal de dissabte una festa esportiva escolar. Enguany han arribat a meta un total de 2.195 infants i joves.

Aquesta edició ha incorporat els codis de barres als dorsals per tal d’agilitzar les classificacions. A més, també han estat novetats les curses de categoria Jove, per a majors de 18 anys. Els participants en aquesta categoria van córrer junt els esportistes de categoria juvenil.

Els podis han estat molt repartits en aquesta edició, però potser cal destacar el domini de l’ISS L’Hospitalet Atletisme en categoria aleví, del col·legi Xaloc en benjamí o de l’escola Sant Jaume de la FEP en juvenil-jove i infantil. (Consulta la llista de guanyadors de les diferents categories).

Els millors classificats de cada categoria participaran a la Final de Catalunya de Cross Escolar, que es disputarà el proper hivern. Tots els participants van rebre obsequis, i també es van realitzar sortejos de regals. A banda, els organitzadors van preparar tota una sèrie d’activitats complementàries (tir amb arc, escacs, bicicletes de muntanya, tennis taula, inflables, scrabble) per tal de completar la festa esportiva.

Cris Plaza, secretari tècnic del Consell Esportiu, vol destacar la complexitat de l’organització. Segons Plaza es necessita “l’ajuda de moltíssimes entitats i empreses; per suposat l’ajuntament s’hi aboca, i hi ha una sèrie d’empreses fonamentals que ens ajuden per exemple aportant la fruita de regal per al desdejuni, diners per a les despeses, etcètera”. A banda, el secretari tècnic destaca “el treball voluntari de moltíssimes persones que col·laboren en un dia com aquest”. Tot plegat, fan que el cros escolar “sigui viable i factible i es converteixi en una gran festa de l’esport per a tothom”.

La matinal va comptar amb la presència del President del Consell i tinent d’alcalde de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar, del Regidor d’Educació i Districte 6è, Jaume Graells, i d’altres regidors del Consistori com Miguel García (C’s), Antoni Garcia (ERC) o Jordi Monròs (CiU).