Un total de 753 persones de més de 55 anys han participat en els tallers de capacitació digital del programa Endolla’t, una iniciativa que l’Ajuntament de L’Hospitalet du a terme en col·laboració amb les fundacions Mobile World Capital i Pere Tarrés i que forma part del projecte L’Hospitalet 6.0.

Endolla’t ha ofert formació en l’ús bàsic de les eines digitals. Així, en la primera edició la formació ha constat de 12 càpsules diferents que ensenyaven a configurar el mòbil; a usar el  WhatsApp o el correu electrònic; a instal·lar i desinstal·lar aplicacions; a fer bones fotografies; a pagar online de manera fàcil i segura; a fer un bon ús de La Meva Salut, o a parlar per videoconferència.

En els darrers dotze mesos, s’han programat 135 activitats gratuïtes en habilitats i usos digitals per a de més de 55 anys, amb 256 hores lectives. Del total de persones participants, la majoria en la franja d’edat de 61 a 75 anys, 522 han estat dones.

Les càpsules formatives tenen una durada de dues hores i es fan en horari de matí, de 10 a 12 hores, i de tarda de 16 a 18 hores, als equipaments municipals de Torre Barrina; Centre Cultural Santa Eulàlia; casals de la gent gran de la Florida, Ca n’Arús i Santa Eulàlia;BibliotecaCentral Tecla Sala; Biblioteca Plaça d’Europa;Biblioteca la Florida; Biblioteca Josep Janés;Bibliomercat de Santa Eulàlia, i Contenidor TIC.

La Fundació Pere Tarrés ja ha començat a treballar en el disseny de la segona edició del programa Endolla’t, que és previst que es posi en marxa a finals del primer trimestre de 2024.