SAGA, el saló del gaming, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a La Farga Centre d’Activitats, supera les expectatives de creixement i duplica l’assistència, en una segona edició que consolida el saló com a punt de trobada dels aficionats i professionals del món dels videojocs en català.

L’edició d’enguany ha reunit 75 expositors entre empreses, clubs i centres formatius i també s’han lliurat els Premis SAGA als videojocs en català de l’any. El gran guanyador ha estat el videojoc Ugly, de l’estudi barceloní Team Ugly, que s’ha endut el Premi del videojoc en català de l’any. Ugly també ha estat mereixedor dels premis al videojoc en català de millor jugabilitat i de millor art visual.

El Premi a la millor narrativa d’un videojoc en català ha estat per a De-Exit: Eternal Matters (de l’empresa Sandbloom Studio), que també s’ha endut el guardó del millor disseny de so. Pel que fa al premi del públic, el guanyador ha estat Waterfall Prisoner, d’APA Estudi, mentre que Minabo, de DevilishGames, ha rebut el premi al videojoc en català amb més impacte social, un guardó creat enguany amb l’impuls de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

Durant el saló s’han celebrat competicions de League of Legends amb el Futbol Club Barcelona com a convidat especial. En els partits d’aquest diumenge, per primera vegada a la història s’han pogut sentir les veus del videojoc doblades al català gràcies a una versió de demostració feta per la comunitat gamer catalanoparlant.

LAL Pink Girona ha guanyat la Copa de les Estrelles de la competició LlOP en català, que va batre, dissabte, el rècord d’audiència en retransmissions de videojocs en català a Twitch, amb un pic de 1418 espectadors simultanis al canal de Gamesports Electrònics.

SAGA, saló del gaming, s’ha allargat enguany amb un tercer dia i ha duplicat pràcticament l’espai fins a arribar als 7.000 metres quadrats. El creixement del saló ha permès fer més gran l’espai firal, incorporar una nova àrea per a pòdcasts i augmentar de manera notable les activitats formatives i de debat.