Membres de la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat visitaran cada dimarts un Centre d’Atenció Primària de L’Hospitalet per recollir les queixes i reclamacions dels usuaris i traslladar-les al CatSalut i al Síndic de Greuges.

L’acció reivindicativa de la FAAVV de L’Hospitalet ha començat aquest matí al CAP de Collblanc. A partir d’avui, cada dimarts instal·laran una taula informativa a l’entrada d’un Centre d’Atenció Primària per preguntar de primera mà als usuaris quines queixes tenen pel que fa a l’atenció que reben en el seu CAP de referència.

Segons ha explicat el vicepresident de la FAAVV, Fèlix Redondo, on més retards s’han registrat és al CAP de Just Oliveres, “on falten professionals sanitaris des de fa més d’una dècada per donar servei a l’augment de població. “No pot ser que els pacients hagin d’esperar 60 dies perquè els visitin el seu metge de família”.

Per sort, aquesta situació no és la norma a la ciutat. A la sortida del CAP de Collblanc hem parlat amb usuaris que diuen que no es poden queixar, de moment, de l’atenció que se’ls està donant i que la programació d’algunes proves específiques no es demora més enllà de 15 dies.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Collblanc – La Torrassa, Lali Colás, ha afegit, però, que hi ha alguns aspectes que es podrien millorar. “En aquest ambulatori no programen visiten més enllà de 3 setmanes i si t’han de fer una revisió al cap d’un mes, per exemple, has de tornar a venir a demanar cita”, ha explicat.

Per a la FAAVV la clau per millorar l’atenció primària és dotar aquest servei públic de més recursos i més professionals. A la vegada, que es descongestionarien les urgències dels hospitals són s’ha arribat a registrar més de 7 hores d’espera.

Per això, a L’Hospitalet hi ha previst la construcció d’un segon CAP al barri de La Florida i també al barri Centre que donaria cobertura sobretot, al veïnat de Sant Josep. A més, l’equipament, que es construirà molt a prop del Centre Comercial La Farga, acollirà l’ampliació del CUAP Pura Fernández.