Aquest cap de setmana La Farga de L’Hospitalet ha aplegat el saló IndieDevDay, el certamen sobre videojoc independent més gran del sector que s’organitza a l’Estat. Aquesta fira del videojoc arriba a la seva sisena edició i enguany augmenta fins els 8.500m2 d’exposició.

L’IndieDevDay és el primer saló que obre el calendari firal de La Farga. Més de 12.000 persones s’han endinsat en l’univers gamer a través d’aquest certamen que aplega el millor del videojoc indie i és el més gran del sector a l’Estat.

La fira es dedica a potenciar la indústria del videojoc independent. Està pensada per ser un punt de trobada entre jugadors i creadors. Enguany l’IndieDevDay compta amb 120 stands i més de 190 videojocs.

Una de les novetats de l’IndieDevDay ha sigut l’aplicació que han desenvolupat per relacionar els jugadors amb els videojocs que poden provar a la fira.

“Tenim des de stands petits amb projectes d’estudiants, que és el seu primer any mostrant els projectes, fins a estudis enormes amb projectes molt exitosos a nivell global. A més tots els dies hi ha conferències sobre temes relacionats amb la indústria del videojoc”, explica Daniel Santigosa, director de la fira IndieDevDay. 

Entre els stands més destacats trobem l’estudi The Game Kitchen, que presenta el seu nou joc Blasphemous 2, inspirat en el folklore, l’arquitectura, les llegendes i la literatura espanyola.  

“Hem portat a la fira el joc perquè la gent el pugui provar i ens comentin les seves impressions, veure què els ha semblat el joc i rebre feedback”, afirma Michael Ortega, lead designer de The Game Kitchen.

Foto Gabriel Cazado

Una altra de les empreses més destacades del sector és Larian, dedicada als jocs de rol. “Voliem estar a la fira perquè els desenvolupadors que estan començant a fer jocs puguin parlar amb nosaltres i puguin treure profit de les nostres experiències en el sector del videojoc”, explica Jorge Cabezas, responsable de Larian Studios Barcelona

Els visitants destaquen la gran varietat de videojocs que es presenten enguany i la bona organització de la fira, que els permet descobrir les novetats.

Durant els 3 dies de fira s’han realitzat ponències, tallers, trobades entre professionals, estudiants i jugadors, i un munt d’activitats que han pogut gaudir els amants de l’univers gamer.