El Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat que amb les darreres retallades, el Departament de Salut ha fet augmentar les llistes d’espera de manera alarmant. Segons el sindicat, més de 55.000 pacients esperen per operar-se a un dels 8 hospitals de l’ICS. Entre ells el de Bellvitge. De fet, en aquest centre, el pressupost s’ha retallat aquest any en 18 milions d’euros.

Els vuit hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) acumulen una llista d’espera de més de 55.400 persones, segons ha denunciat el sindicat Metges de Catalunya, que ha especificat que el Vall d’Hebron, amb 12.486 casos, i Bellvitge, amb 12.838, son els centres sanitaris que acumulen més demora. 

Metges de Catalunya també ha denunciat que les llistes d’espera per intervencions no urgents es demoren fins a dos anys, i es donen situacions encara més greus, com cinc anys d’espera que acumulen un miler de pacients a l’Hospital de Bellvitge.

Segons Teresa Fuentelsaz, vicepresidenta del sindicat de Metges de Catalunya, “per la realització d’algunes proves diagnòstiques, com per exemple els ecocardiogrames i les ecografies abdominals, les llistes d’espera no són inferiors als 12 mesos. Una situació que ha comportat efectes col.laterals a molts pacients. Hi ha gent que s’ha quedat sense feina amb lesions que es podríen haver solucionat amb una operació d’espatlla”.

L’Hospital de Bellvitge ha passat de 800 a 600 llits

El sindicat lamenta que en els darrers 3 anys, l’Hospital de Bellvitge hagi passat de tenir 800 llits als 600 actuals. Fuentelsaz ha assegurat que “els metges van intentar protocols per millorar l’eficiència, es van abaixar el sou. Malgrat tot això, encara han continuat les retallades”.

Segons Fuentelsaz, des de la conselleria la única sol.lució que han aportat per millorar aquesta situació són els acomidaments de professionals de la salut. De fet  ha recordat que aquest estiu més de 30 metges s’han quedat a l’atur i l’Hospital de Bellvige es quedarà amb 450 llits i sense una unitat d’intensius.