De dimarts 4 de juny i fins dijous, 6 de maig, tindran lloc les Proves d’Accés a la Universitat. Tres dies en què més de 40.000 catalans hauran de realitzar els exàmens més importants de la seva vida. I és que està en joc el seu futur acadèmic més immediat. Són dies d’estudiar molt i també de passar molts nervis.

Els alumnes de 2n de Batxillerat ja han acabat el curs, però els queda encara superar la Selectivitat. Tres dies en què s’avaluen els coneixements adquirits fins ara per tal de poder accedir als estudis universitaris desitjats.

Des de Televisió de L’Hospitalet hem copsat l’opinió de diferents alumnes de l‘institut Mercè Rodoreda. Aitor Grandes, per exemple, assegura que “he anat treballant al llarg del curs i ara tinc tots els conceptes adquirits. Ara només es tracta de repassar, fer exercicis i mirar exàmens anteriors”.

Arnau Angusto creu que “el temari el sabem i les preguntes no seran cap sorpresa. Sabem el que entrarà. La manera d’estudiar és seguir la normalitat del curs i demanar ajuda als professors”.

Davant d’aquests tres dies d’exàmens és important mantenir calma, deixar de banda els nervis, i sobretot anar amb seguretat. Tot i això, cada alumne té la seva tècnica per relaxar-se.

Aitor Grandes confessa que “estic una mica nerviós, però tothom em diu que t’avaluen del que ja has fet al curs. Això tranquil·litza.”

Per la seva banda, Nataly Franco comenta que “no estic nerviosa perquè tampoc necessito una nota molt alta, no sento cap pressió. Però soc conscient que he d’estudiar per treure una nota decent”.

“Jo sí que estic nerviós. La gent diu que no, però jo sí que ho reconec. M’aixecaré com un dia normal, esmorzaré bé, portaré els meus apunts per repassar abans, i sobretot arribar tranquil a l’examen”, ha afirmat Arnau Angusto.

L’Ainara Ulachur explica que segurament “em posaré música perquè és important anar tranquil·la. Intentaré evitar converses sobre els exàmens”.

Un cop acabin els tres dies d’exàmens els nervis segurament continuaran, ja que els resultats no es publicaran fins al 19 de juny. El 10 de juliol se sabrà la primera assignació de places universitàries.

Pots veure el reportatge íntegre al programa Aula L’H