El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès arriba aquest curs a 3.069 alumnes, de 31 centres públics i concertats de la ciutat repartits en 97 grups. La novetat d’aquest any és la incorporació dels alumnes de la primera promoció de 4t d’ESO de l’Institut Escola Pere Lliscart. 

El programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, en coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu.

També s’ofereixen activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho requereixin. Es tracta d‘una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El programa s’adreça als estudiants de 4t d’ESO, tot i que una part, 644, són alumnes de 1r a 3r d’ESO dels instituts Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca, que l’incorporen dins el programa Fem tàndem. El programa es desplega en els 17 centres públics de la ciutat i en 14 centres concertats.

La iniciativa, que es va posar en marxa el curs 2016-2017, s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social.

El programa està complint els propòsits que es van fixar en un inici i suposa una millor preparació dels alumnes per al mercat laboral, ja que el coneixement de la llengua anglesa és cada vegada més demandat en àmbits econòmics com l’hoteleria, la restauració o empreses tecnològiques.

El programa municipal té un cost anual de 258.714 euros. Cada curs, l’Ajuntament incrementa el pressupost per tal de donar resposta a l’augment de grups d’ESO a la ciutat.