El primer Consell Educatiu del curs 2023-2024 ha posat sobre la taula les dades d’escolarització d’aquest curs. Una dada destaca sobre la resta: la matrícula via ja arriba als 1.857 alumnes: 1.115 del segon cicle d’infantil i primària i 742 de secundària. És a dir, hi ha 1.857 alumnes que s’han incorporat a les aules de forma progressiva fora del període ordinari de preinscripció.

Aquest fet significa que les aules de les escoles de la ciutat estiguin, en molts casos, per sobre de la ràtio. Així ho han explicat alguns dels assistents al Consell.

El tinent d’alcalde d’Educació, David Quirós, ha recordat que L’Hospitalet és una ciutat peculiar perquè continua tenint creixement demogràfic, a diferència d’altres punts de Catalunya. En aquest sentit, Quirós ha recordat que calen més escoles per fer front a l’elevat nombre d’escolars però que això ha de ser la Generalitat qui ho solucioni.

Tot i això, el tinent d’alcalde d’Educació considera que el Departament d’Educació és ara més sensible a la problemàtica de la ciutat.

Grups de treball del Consell Educatiu

La primera reunió del Consell Educatiu també va servir per determinar els temes de debats que el consell analitzarà durant el curs. Els temes triats són el benestar emocional i l’ús de les pantalles.

Durant l’acte també es van determinar els representants del Consell Educatiu a d’altres consells de la ciutat, com ara els consells de districte.