Més d’un miler d’infants han participat en la Festa del Civisme que s’ha celebrat al parc de Can Buxeres. La festa és l’acte de cloenda dels tallers “Ser cívic és guai” que s’han realitzat als alumnes de 2n a 6è de primària de 12 escoles de la ciutat. El programa s’emmarca dins l’Aliança per la Convivènica.

Les normes de circulació que han de seguir els patinets elèctrics, respectar el descans de veïns o no llençar residus a terra són algunes de les coses que els agents cívics han explicat als nens i nenes en els tallers “Ser cívic és guai” que han fet a les escoles. “Els hi expliquem quina és la figura de l’agent cívic, quines problemàtiques ens trobem i quins recursos tenen per resoldre-les”, ha afirmat Mireia Milià.

El parc de Can Buxeres ha acollit la festa de cloenda que ha posat punt final a l’edició d’enguany del programa que ha arribat a més de 1.5000 alumnes de primària de la ciutat. La festa ha inclòs un esmorzar saludable, una demostració de salts i acrobàcies amb patinet sobre rampes i escuma i aigua per remullar-se.

Amb els tallers “Ser Civic és guai” es potencien les bones pràctiques i hàbits cívics, es treballa l’empatia i es donen a conèixer les normes i els recursos al servei de la ciutadania. Uns missatges que han arribat als menuts.

Civiteques d’estiu

Per continuar fomentant el civisme, des del 27 de juny i fins al 4 de setembre s’instal·laran a la ciutat les civiteques sota el lema “A l’espai públic, el civisme és el millor joc“. N’hi haurà dues de fixes, a la plaça dels Blocs de la Florida i la plaça de la Llibertat, de dilluns a diumenge de 17 a 20.30h.També hi haurà una civiteca itinerant que recorrerà la ciutat: a la plaça de la Cultura (dilluns), la plaça de l’Ajuntament (dimarts), la plaça dels Pirineus (dimecres), la plaça de la Carpa (dijous), la plaça del Vidre (divendres), la plaça de Pius XII (dissabte) i el parc de la Marquesa (diumenge).

Els agents cívics desenvoluparan activitats educatives, recreatives i esportives amb els infants en una espècie de ludoteca a l’aire lliure amb jocs per fomentar valors com l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme, en les quals col•laboraran també auxiliars de convivència i persones acollides a la mediació reparadora.